Over ons…

Een aantal jaren geleden is BadmintonWorld Bespanservice officieel begonnen als bedrijf, maar het gaat veel verder terug dan een paar jaar geleden. Want zoals veel bedrijven zijn ontstaan, zijn wij daar géén uitzondering in dat BadmintonWorld Bespanservice is ontstaan door een uit de hand gelopen hobby.

BadmintonWorld Bespanservice is opgericht door Corné Bertens, welke zelf in hart en ziel veel geeft om de sport en tot op de dag van vandaag zelf nog actief badminton speelt. Maar toen hij een jaar of 23 was heeft besloten een simpele twee-punts bespanmachine aan te schaffen omdat hij veel geld naar de lokale sportwinkel bracht omdat hij maandelijks een aantal bespanning liet sneuvelen. Al snel had hij het bespannen onder de knie en bespande zijn eigen rackets met de destijds zo populaire Ashaway Flex 21.

Al snel viel het in zijn omgeving op dat zijn bespanningen een mooie sound maakte bij elke shuttle die hij raakte en de aandacht van de andere spelers was getrokken en werd hem gevraagd waar hij zijn rackets liet bespannen. En voor Corné het wist, stond hij bijna dagelijks te bespannen voor andere spelers.

Steeds professioneler

Maar Corné wilde steeds meer, steeds professioneler worden in het plaatsen van bespanningen. Hij kocht al snel een duurdere en betere bespanmachine en sprak met vele bekende bespanners van de ouwe garde in ons land. En naast het plaatsen van steeds hogere kwaliteit bespanningen, kreeg Corné ook een steeds betere materiaalkennis.

Vele merken en types kwamen op zijn bespanmachine voorbij en werd het na jaren weer eens tijd om een nog professionelere bespanmachine aan te schaffen. Van een hefboom ging hij elektrisch bespannen, waarna hij naar een paar jaar al snel overstapte op een elektronische bespanmachine om nog professioneler te worden.

In oktober 2014 kreeg Corné zelfs de mogelijkheid om van één van de beste Yonex-bespanners ter wereld een bijscholing te volgen. Mark Lawrence van het Internationale Yonex Stringing Team vertelde de fijne kneepjes van het vak en mocht Corné zich aan het eind van de dag Member of the Yonex Benelux Stringing Team noemen.

Yonex Benelux Stringing Team
Yonex Benelux Stringing Team

Spelers en speelsters uit de wijde omtrek

En dat Corné Bertens een naam heeft onder de bespanners is zeker een feit, zeker omdat voor hem kwaliteit hoog in het vaandel staat en de spelers/speelsters voor hem belangrijk zijn, merkt hij dat ook in zijn vaste klantenkring dat vele van hem trouw blijven aan zijn professionele bespanservice, in en ver buiten zijn regio.

Je komt het logo van BadmintonWorld Bespanservice dan ook in veel sporthallen tegen, ver buiten de regio van Tilburg pronkt het logo van hem op de rackets van vele spelers/speelsters. En hij zegt ook met trots dat elk racket wat je met zijn logo ziet ook daadwerkelijk door hemzelf is bespannen. Hij is BadmintonWorld Bespanservice en daar is hij enorm trots op.

Honderden rackets per jaar gaan er door zijn handen, kilometers snaren worden door hem in de rackets geregen en aangetrokken. Een top-bepanner en badmintonner in hart en ziel, die de sport een warm hart toedraagt.

Service en klantvriendelijkheid

Als je BadmintonWorld Bespanservice zegt, zeg je ook meteen service en klantvriendelijkheid. Corné zal je altijd een open en eerlijk advies geven. Hij staat er om bekend dat hij je liever geen bespanning verkoopt als je oude nog goed is, dan dat hij geld probeert af te troggelen. Nee, service vind hij veel belangrijker dan geld verdienen.

Hij laat je zelfs de fijne kneepjes uit het vak zien als je hem daarom vraagt. Hij ziet andere bespanners niet als concurrenten, maar wil ze juist helpen met adviezen en tips hoe bespanningen nog beter kunnen. Want Corné heeft maar één visie voor ogen en dat is dat alle spelers en speelsters de beste bespanningen krijgen. En als dat niet uit zijn handen komt, dan moet het bij een bespanner (bijna) net zo goed zijn als dat hij het zelf zou doen. Kwaliteit leveren en niet kwantiteit!

Meer dan alleen bespannen

Ondanks dat bespannen zijn ding is en de corebusiness is van BadmintonWorld Bespanservice, zijn wij in 2015 ook officieel distributeur van Redclear in Nederland geworden. Want naast dat Corné de beste bespanningen voor de spelers/speelsters wil leveren, vind hij o.a. ook dat shuttles een belangrijke factor in speelgenot is bij het badmintonnen.

Het is een product wat je kapot slaat en weer weggooit, dus moet het betaalbaar blijven zonder kwaliteit te hoeven in te leveren. Dus is Corné opzoek gegaan en heeft destijds een mooie deal kunnen sluiten met Redclear Europe en heeft hij naast de Redclear Verenshuttles naar Nederland gebracht. En met succes, want steeds meer spelers en speelsters ontdekken de betaalbare kwaliteit van deze shuttles.

Redclear Verenshuttles
Redclear Verenshuttles

BadmintonWorld Bespanservice is ook het adres voor badmintonrackets, racketsbags, badmintonschoenen, gripjes en ga zo maar door. Alles wat met badminton heeft te maken is kan bij ons worden besteld. Staat het niet in onze webshop? Spreek Corné dan even aan als hij ergens in de sporthal loopt of stuur ons een berichtje via onze contactpagina.

BadmintonWorld Bespanservice